– Kunsterisk ledelse og tydelig markering

Operasjefen og ballettsjefen får forlenget kontrakt

Randi Stene (til høyre) blir ny operasjef, og Ingrid Lorentzen får forlenget sitt åremål som ballettsjef. (Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett.)
Randi Stene (til høyre) blir ny operasjef, og Ingrid Lorentzen får forlenget sitt åremål som ballettsjef. (Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett.)
Operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen får forlenget kontrakt med Operaen og vil dermed være del av Den Norske Opera og Ballett fram til 2030.
Saken er Operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen får forlenget kontrakt med Operaen og vil dermed være del av Den Norske Opera og Ballett fram til 2030.

Det besluttet styret i Den Norske Opera og Ballett tirsdag.

Stene får et nytt åremål som operasjef i fem år, mens ballettsjef Ingrid Lorentzen får forlenget sitt åremål som ballettsjef med tre år.

Stene får utvidet kontrakt på grunn av sin sterke kunstneriske ledelse gjennom pandemien, ifølge styret. Hun var også sentral i rekrutteringen av Operaens nye musikksjef Edward Gardner, som begynner sommeren 2024.

Ifølge styret får Lorentzen utvidet åremål på bakgrunn av at kompaniet har markert seg tydelig i Norge og i utlandet i perioden hun har vært ballettsjef.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar