Store oppgraderinger og nye utstillinger

Publikumsrekord for Naturhistorisk museum

Geologisk museum på Tøyen i Oslo. (Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB.)
Geologisk museum på Tøyen i Oslo. (Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB.)
Rekordmange besøkte Naturhistorisk museum i mai. Totalt 30 600 personer tok turen til museet etter gjenåpningen tidlig i mai.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Rekordmange besøkte Naturhistorisk museum i mai. Totalt 30 600 personer tok turen til museet etter gjenåpningen tidlig i mai.

I løpet av mai var det mange besøkende som tok turen til Naturhistorisk museum i Oslo. Et besøkstall på 30.600 er tre ganger flere enn snittet for de siste årene, og slår også alle tidligere rekorder.

Tallene viser at museet de siste årene har hatt rundt 10 000 besøkende i mai måned, hvis du ikke regner med pandemiårene 2020 og 2021 da besøket var lavere, skriver Uniforum.

Årsaken til de høye besøkstallene er at Brøggers hus, tidligere Geologisk museum, gjenåpnet 6. mai i år etter sju år med rehabilitering. Det er de helt nye geologiske utstillingene her som trekker publikum til museet som aldri før.

– Dette er den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie, og forteller om jordas historie og livets utvikling gjennom 4,5 milliarder år, sier museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle.

Annonse

Tradisjonelt er det i løpet av sommeren at Naturhistorisk museum har flest besøkende. Dermed er det ikke sikkert at besøksrekorden blir stående lenge.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar