– Ydmyk og stolt

Deichman er landets mest besøkte kulturinstitusjon

Deichman Bjørvika. (Foto: Einar Aslaksen.)
Deichman Bjørvika. (Foto: Einar Aslaksen.)
På to år er Deichman Bjørvika i Oslo blitt landets mest besøkte kulturinstitusjon. Om lag 3,3 millioner har besøkt biblioteket siden åpningen juni 2020.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er På to år er Deichman Bjørvika i Oslo blitt landets mest besøkte kulturinstitusjon. Om lag 3,3 millioner har besøkt biblioteket siden åpningen juni 2020.

– Det høye tallet gjør meg ydmyk og stolt på en gang. Tilbakemeldingene fra lånerne er også hyggelige. Mange sier de liker atmosfæren, at det er «litt som å være hjemme», sier avdelingsdirektør Merete Lie.

Det gamle hovedbiblioteket på Hammersborg hadde rundt 350.000 besøkende per år. Målet med Deichman Bjørvika var to millioner i året. Åpningsåret 2020 så 893.018 besøkende. I pandemiåret 2021, som er det eneste hele året registrert, var det 1.410.187 besøkende. Hittil i år har det vært 988.523 besøkende.

Deichman er Oslo kommunes folkebibliotek og består av 22 biblioteker.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar