Sakene er flere år gamle

Kevin Spacey møtte i retten siktet for seksuelle overgrep

Kevin Spacey på vei inn i rettssalen. (Foto: AP/David Cliff.)
Kevin Spacey på vei inn i rettssalen. (Foto: AP/David Cliff.)
Hollywood-stjernen Kevin Spacey (62) avviste på det sterkeste anklagene om seksuelle overgrep da han torsdag møtte i retten i London.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Hollywood-stjernen Kevin Spacey (62) avviste på det sterkeste anklagene om seksuelle overgrep da han torsdag møtte i retten i London.

Torsdagens rettsmøte fant sted på bakgrunn av anklager om fire tilfeller av seksuelle overgrep, hvor Kevin Spacey står siktet for å ha forgrepet seg på tre menn mot deres vilje.

Under rettsmøtet ble den tidligere Oscar-vinneren orientert om siktelsen mot ham. Spacey ble som ventet ikke fengslet. Han ble heller ikke spurt om han erklærer straffskyld, men dette vil bli tatt opp på neste rettsmøte som er 14. juli.

Advokat Patrick Gibbs sa etter rettsmøtet at Spacey på det sterkeste avviser anklagene mot ham. Spacey svarte ikke på spørsmål fra pressen da han ankom rettslokalet.

De to første anklagene om seksuelle overgrep stammer fra mars 2005 i London, og gjelder den samme mannen, som nå er i 40-årene.

Annonse

Den tredje anklagen dreier seg om en hendelse som skal ha skjedd i London i august 2008 mot en mann i 30-årene. I tillegg står Spacey siktet for å ha hatt seksuell omgang med vedkommende uten hans samtykke.

Den fjerde anklagen gjelder en påstått hendelse i Gloucestershire i Vest-England i april 2013, mot en tredje mann i 30-årene.

Påstandene mot Spacey kom til overflaten i kjølvannet av Metoo-bevegelsen, da en skuespiller hevdet at Hollywood-stjernen hadde gjort tilnærmelser mot ham på en fest på 80-tallet, da skuespilleren var kun 14 år gammel.

Spacey sa den gang i en uttalelse at han ikke husket hendelsen, men unnskyldte seg. Han har selv avvist anklagene mot ham.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar