Bernt Hulsker

Tiltalt for hatefulle ytringer etter n-ord og nazihilsen

Bernt Hulsker er tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot en dørvakt på et utested i Oslo. (Foto- Matti Bernitz/TV 2.)
Bernt Hulsker er tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot en dørvakt på et utested i Oslo. (Foto- Matti Bernitz/TV 2.)
TV-profil og eks-fotballspiller Bernt Hulsker skal ha kalt dørvakt n-ordet og gjort nazihilsen mot ham. Nå er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bernt Hulsker tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

En dørvakt ved karaokebaren Syng Mer i Oslo sentrum anmeldte Bernt Hulsker for hatefulle ytringer kvelden og natten 9. mars. Saken har vært etterforsket av Oslo politidistrikt og ble påtaleavgjort 22. juni.

Den var under en fest med VGTV at Hulsker kom med krenkende uttalelser overfor dørvakten – blant annet «jævla neger» og «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» eller lignende, ifølge tiltalebeslutningen.

Saken kommer opp for Oslo tingrett, men er så langt ikke berammet.

Til VG sier Hulskers forsvarer, advokat Bernt Christian Birkeland, at Hulsker ser fram til å legge saken bak seg.

Annonse

– Hulsker har beklaget og samarbeidet med politiet fra første dag. Han ser fram til å få denne saken lagt bak seg. Utover det ønsker vi ikke å kommentere saken før rettsforhandlingene, sier Birkeland.

Avsluttet samarbeidet

Strafferammen for hatefulle ytringer er tre års fengsel, mens den for hensynsløs atferd er to års fengsel.
Av praksis fra Høyesterett er normalt straffenivå for et tilfelle av hatefulle ytringer en kortere betinget fengselsstraff kombinert med bot tilsvarende en brutto månedslønn. For hensynsløs atferd er normalt straffenivå bot, ifølge Oslo politidistrikt.

VGTV avsluttet i mai sitt samarbeid med Hulsker som følge av etterforskningen.

Erkjenner straffskyld

Den tidligere fotballspilleren er gjort kjent med tiltalen og har erkjent straffskyld for forholdene, opplyser politiet.
Han har tidligere beklaget oppførselen sin den aktuelle kvelden:

«Det jeg gjorde var helt forferdelig, og jeg klarer ikke se meg selv i speilet en gang. Konsekvensene har vært, og er, store. Med rette. Jeg søkte hjelp dagen etter hendelsen og har ikke vært på jobb siden. Jeg håper jeg med tiden kan vise folk hvem jeg egentlig er, og hvilke verdier jeg har. Om det tar lang tid, forstår jeg og aksepterer det, men kanskje det aldri skjer. Da godtar jeg det også».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar