«Selvforsvar»

Politiet vil løslate kvinnene som er siktet for å ha kjørt på Sian-lederens bil

Bilen til Sian-leder Lars Thorsen snurret rundt og havnet på taket på E6 ved Skulleruddumpa i Oslo lørdag. (Foto: Annika Byrde/NTB.)
Bilen til Sian-leder Lars Thorsen snurret rundt og havnet på taket på E6 ved Skulleruddumpa i Oslo lørdag. (Foto: Annika Byrde/NTB.)
Politiet vil ikke varetektsfengsle de to kvinnene som er siktet etter at Sian-leder Lars Thorsens bil ble påkjørt på E6. De håper å få avhørt kvinnene mandag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Politiet vil løslate kvinnene som er siktet for å ha kjørt på Sian-lederens bil.

– Planen er at de ikke skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnene sitter i 12-tiden mandag fremdeles i arresten, men Kveine opplyser at de to vil bli løslatt.

Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil på E6 der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt. Kvinnen som kjørte bilen, er siktet for grov kroppsskade, mens kvinnen som satt i passasjersetet, er siktet for medvirkning til dette.

De to forklarte seg på stedet etter hendelsen lørdag, men har ikke vært i avhør etter dette.

Annonse

– Vi håper å få avhørt dem i dag, sier Kveine.

Hendelsen skjedde kort tid etter at Sian-medlemmer tente på en koran i et veikryss på Mortensrud i Oslo.

Politiet sa søndag at kvinnene selv hevdet at påkjørselen skjedde i selvforsvar, men Kveine vil ikke si hvordan kvinnene begrunner dette.

– Jeg kan ikke gå inn på innholdet i eventuelle forklaringer de har til politiet, sier han.

Han sier at de fremdeles ikke utelukker at siktelsen mot kvinnene kan bli utvidet.

Kveine vil ikke si noe om hvorvidt kvinnene er kjent for politiet fra tidligere, hvor gamle de er eller hvorvidt de er norske statsborgere.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar