Sian-påkjørselen

De siktede vil fortsatt ikke forklare seg

Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at Sian-lederen ble presset av veien. (Foto: Annika Byrde/NTB.)
Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at Sian-lederen ble presset av veien. (Foto: Annika Byrde/NTB.)
De to kvinnene som er siktet for å ha kjørt inn i Sian-lederens bil lørdag, vil fortsatt ikke forklare seg.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er De to kvinnene som er siktet for å ha kjørt inn i Sian-lederens bil lørdag, ønsker fortsatt ikke å forklare seg.

– Sjåføren ønsker ikke å forklare seg, mens passasjeren foreløpig ikke er i stand til det, skriver politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i en tekstmelding til Dagbladet.

Etter det Kveine er kjent med, er ikke passasjeren i stand til å forklare seg fordi hun ikke er i form.

Les også: Stor støtte til kvinnene som kjørte Sian av veien

Forklarte seg på stedet

Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil på E6 der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt. Det var fem personer i Sian-bilen som havnet på taket. Fire av dem ble kjørt til legevakta og én ble kjørt til sykehus. Ingen ble alvorlig skadd.

Annonse

Kvinnen som kjørte bilen er siktet for grov kroppsskade. Passasjeren er siktet for medvirkning til dette. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Kvinnene forklarte seg på stedet etter hendelsen lørdag, men har ikke vært i avhør etter dette.

Les også: Kritiserer sjåføren som presset Thorsen av veien – Gir Sian akkurat det de ønsker seg

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar