– Venter flere søknader

Tre søknader om voldsoffererstatning etter Oslo-skytingen

Oslo sentrum. Blomster lagt ned utenfor Oslo Tinghus ved der skytingen skjedde under Pride natt til 25.juni. (Foto: Geir Olsen/NTB.)
Oslo sentrum. Blomster lagt ned utenfor Oslo Tinghus ved der skytingen skjedde under Pride natt til 25.juni. (Foto: Geir Olsen/NTB.)
Tre personer har søkt om voldsoffererstatning etter skytingen i Oslo 25. juni. Det er uvisst hvor stor erstatning ofrene kan ha krav på.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tre personer har søkt om voldsoffererstatning etter skytingen i Oslo 25. juni. Det er uvisst hvor stor erstatning ofrene kan ha krav på.

Avdelingsdirektør Ivar André Holm ved Kontoret for voldsoffererstatning opplyser til NRK at de venter flere søknader framover. Han vil ikke si noe om hva de som allerede har søkt, har vært utsatt for.

To personer ble drept, og 21 personer ble skadd da Zaniar Matapour avfyrte en rekke skudd utenfor utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo natt til lørdag 25. juni. I tillegg ble en rekke andre personer berørt av skytingen. 50–60 personer ble samlet på et hotell etter skytingen, ifølge en kriserapport fra Oslo kommune.

– Hvem som kan ha krav, og hvilke eventuelle avgrensninger som er aktuelle, er vanskelig å si per i dag, sier Holm.

Han ønsker heller ikke å si noe om hvor stor erstatning ofrene etter skytingen kan ha krav på.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar