Opprinnelsesland avgjørende faktor

Unge med innvandrerbakgrunn har lavere aksept for homofili

Pride-paraden går forbi Grønland basar i 2018. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Pride-paraden går forbi Grønland basar i 2018. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Hver fjerde første- og andregenerasjons innvandrerungdom er skeptisk til homofili, viser forskning.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Hver fjerde første- og andregenerasjons innvandrerungdom er skeptisk til homofili, viser forskning.

Landene ungdommene, eller familiene, kommer fra, er en avgjørende faktor når det kommer til synet på homofili. Det har Fafo-forsker Erika Braanen Sterri sett nærmere på i en undersøkelse.

Påstanden ungdommene skulle ta stilling til i undersøkelsen var: «Homoseksualitet er aldri akseptabelt». En firedel av norsk ungdom med foreldre fra Midtøsten, Vest-Asia og Afrika sier seg enig i påstanden. Ungdommene som ble spurt, er i alderen 16-17 år, skriver Vårt Land.

– Unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa har i gjennomsnitt mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa, sier Braanen Sterri til avisen.

Den laveste aksepten for homoseksualitet finner man blant ungdom med foreldre fra Midtøsten og Afrika, etterfulgt av unge med familiebakgrunn fra Balkan.

Annonse

Landene hvor ungdom har lavest aksept for homofili, er Pakistan, Tyrkia, Marokko, Irak og Iran.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar