Kevin Spacey erklærte seg ikke skyldig i seksuelle overgrep

Kevin Spacey. (Foto: AP Photo/Alberto Pezzali.)
Kevin Spacey. (Foto: AP Photo/Alberto Pezzali.)
Skuespiller Kevin Spacey møtte i retten i London torsdag og erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen om seksuelle overgrep mot flere menn.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Skuespiller Kevin Spacey møtte i retten i London torsdag og erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen om seksuelle overgrep mot flere menn.

Noen av anklagene mot den 62 år gamle Hollywood-stjernen går opptil 17 år tilbake i tid. skriver Sky News.

Tiltalen gjelder fire tilfeller av seksuelle overgrep og en voldtekt. Tre menn som i dag er i 30- og 40-årene er fornærmet i saken. Overgrepene skal ha skjedd i London og Gloucestershire mellom 2005 og 2013, mens Spacey var kunstnerisk leder ved teateret Old Vic i den britiske hovedstaden.

Påtalemyndigheten godkjente tiltalen i mai, men den kunne først forkynnes etter at han kom tilbake til Storbritannia. Den amerikanske skuespilleren har en adresse i London-bydelen Waterloo, men bor i USA.

I juni sa forsvarer Patrick Gibbs at Spacey «avviser ethvert lovbrudd i saken», og at han har kommet til Storbritannia for å fastslå sin uskyld og «gå videre i livet». I torsdagens rettsmøte kom Spacey med sin formelle erklæring om at han ikke er skyldig.

Annonse

Spacey er blant annet kjent for sine roller i filmene «The Usual Suspects» og «American Beauty» og TV-serien «House of Cards». Han fikk sparken fra sistnevnte da anklagene mot ham dukket opp.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar