Spanske tollere beslagla Picasso-skisse verdt millioner

Tollere foran den beslaglagte skissen. (Foto: Agenzia Tributaria.)
Tollere foran den beslaglagte skissen. (Foto: Agenzia Tributaria.)
En passasjer ankom nylig flyplassen på Ibiza med en Picasso-skisse i kofferten. Verdien er over 4,5 millioner kroner, opplyser spansk tollvesen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En passasjer ankom nylig flyplassen på Ibiza med en Picasso-skisse i kofferten. Verdien er over 4,5 millioner kroner, opplyser spansk tollvesen.

Skissen ble laget i 1966 og har tittelen «Trois personnages».

Mannen kom med et fly fra Zürich i Sveits og hevdet først at tegningen kun var en kopi som var verdt 1.500 sveitsiske franc, litt over 15.000 kroner.

Han viste også fram en håndskrevet kvittering, men tollerne fant en annen kvittering på bunnen av kofferten. Den var laget av et kunstgalleri i Zürich og viste at skissen har en verdi på 450.000 sveitsiske franc – tilsvarende 4,5 millioner kroner.

Ifølge foreløpige analyser er kunstverket ekte, og prisen som kunstgalleriet har fastsatt, er i tråd med markedsprisen. Det skal nå gjøres flere analyser for å fastslå at skissen er ekte.

Annonse

Passasjeren risikerer på sin side å bli siktet for smugling ettersom han ikke tolldeklarerte kunstverket.

Tollvesenet stanset mannen etter å ha fått et tips fra sveitsiske kolleger.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar