– Koselig å spionere på publikum

Over 160.000 besøkende på det nye Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet, oversiktsbilde. (Foto: Arkivfoto.)
Nasjonalmuseet, oversiktsbilde. (Foto: Arkivfoto.)
164.000 har tatt turen innom det nye Nasjonalmuseet i Oslo siden åpningen 11. juni. Det er flere enn museet selv hadde forventet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 164.000 har tatt turen innom det nye Nasjonalmuseet i Oslo siden åpningen 11. juni. Det er flere enn museet selv hadde forventet.

– Det som kanskje er det morsomste, er å se fjesene på de menneskene som går rundt. Det er utrolig hyggelig å se de reaksjonene. Det er rett og slett blide og fornøyde folk som forundrer og beundrer seg over det de ser. Så det er koselig å spionere litt på publikum, sier avdelingsdirektør Rolf Yngve Uggen på Nasjonalmuseet til NRK.

I tillegg har museet passert over 10.000 medlemmer.

Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo kostet 6,15 milliarder kroner å bygge og har en av Norges dyreste inngangsbilletter på 180 kroner for en voksen. Det huser Norges mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design. 6.500 verk blir presentert i utstillingene, som går over 86 rom og to etasjer.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar