Ledige plasser på to av tre studietilbud for lærere

Klasserom på Nordstrand steinerskole. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Klasserom på Nordstrand steinerskole. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Det er fremdeles ledige studieplasser på 21 av 34 studietilbud innen lærerutdanning, skriver Khrono.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det er fremdeles ledige studieplasser på 21 av 34 studietilbud innen lærerutdanning, skriver Khrono.

Det gjelder studietilbud som omfatter 1.–10. trinn, skriver avisen. Tallene er hentet ut torsdag morgen.

Oversikten over ledige studieplasser ble offentliggjort tirsdag denne uka.

Nasjonale opptakstall og poenggrenser publiseres mandag 25. juli.

Årets studiejakt har bydd på rekordmange studieplasser, nær 75.000. Samtidig var det i år en nedgang på 12 prosent i antall søkere, med om lag 135.000 søkere.

Annonse

Søkertallene i år viste også at det var 10,4 prosent færre som i år hadde en skole- og barnehagerettet lærerutdanning som sitt førstevalg. Mange søkere hadde satt lærerutdanning som sitt andre- eller tredjevalg.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar