– Har skjerpet visitering

Oslo-skyting gir skjerpet sikkerhet på festivaler

Flere festivaler skjerper nå sikkerheten som følge av terrorangrepet i Oslo i juni. Illustrasjonsfoto fra Øyafestivalen et tidligere år. (Foto: Øyafestivalen.)
Flere festivaler skjerper nå sikkerheten som følge av terrorangrepet i Oslo i juni. Illustrasjonsfoto fra Øyafestivalen et tidligere år. (Foto: Øyafestivalen.)
Det er ikke bare PST som hevet trusselnivået etter terrorangrepet i Oslo i sommer. Også flere festivaler har skjerpet sikkerheten.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det er ikke bare PST som hevet trusselnivået etter terrorangrepet i Oslo i sommer. Også flere festivaler har skjerpet sikkerheten.

– Da den tragiske hendelsen i Oslo skjedde, justerte vi sikkerhetsnivået etter det, sier sikkerhetssjef Martin Holmes i Bergen live til Aftenposten.

Etter terrorangrepet i slutten av juni, hevet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselnivået til 4. Politiet har innført midlertidig bevæpning.

Og den som skal på festival i sommer, må være forberedt på å bli sjekket litt grundigere enn før når du skal inn.

– Det stemmer at man har skjerpet visiteringen på grunnlag av hendelser rundt omkring i verden, bekrefter Henning Kristiansen, som er daglig leder i sikkerhetsselskapet Prosec. De har ansvaret for sikkerheten på flere av de største norske festivalene og arrangementene i sommer.

Annonse

Daglig leder Tone Østerdal i interesseorganisasjonen Norske kulturrangører, sier bransjen er blitt mer opptatt av sikkerhet de siste tiårene. Hun mener at folk kan føle seg trygge på festival i sommer.

– Ja, jeg har ingen grunn til å tro noe annet. Enkelte ekstreme hendelser, som skytingen i Oslo, er det nesten umulig å beskytte seg mot, men jevnt over er det ingen grunn til at folk behøver å være redde på festival, sier hun.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar