Pinsemenighet blant de utvalgte

NRK skal sende gudstjenester på TV hver søndag

Alteret i Byåsen kirke. Det vites ikke om Byåsen kirke er en av menighetene som skal direktesende gudstjeneste. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Alteret i Byåsen kirke. Det vites ikke om Byåsen kirke er en av menighetene som skal direktesende gudstjeneste. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
For første gang skal NRK sende gudstjenester på TV hver søndag. Seks menigheter skal rullere på å ha gudstjenestene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er For første gang skal NRK sende gudstjenester på TV hver søndag. Seks menigheter skal rullere på å ha gudstjenestene.

– Vi ønsker å gjøre gudstjenestene mer tilgjengelig for alle. Når vi sender på TV, vil også de som hører dårlig kunne få med seg innholdet, fordi vi kommer til å tekste programmene, sier Gudbjørn Bondhus, produsent i NRK Livssyn til Dagen.

Tidligere har NRK kun sendt TV-overførte gudstjenester ved høytider.

Seks menigheter får fastmonterte kameraer, som skal fjernstyres fra NRKs studio i Trondheim.

– Vi har sett etter prester som har god formidlingsevne og menigheter med gode musikkrefter, sier Bondhus.

Annonse

Fem menigheter i Den norske kirke og én pinsemenighet skal ha gudstjenestene, og første sending blir 4. september.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar