Et av verdens farligste land for journalister

Nok en journalist drept i Mexico

Over 150 journalister er drept i Mexico siden 2000, og landet er dermed et av de farligste i verden for pressen. Forsvinnende få av sakene ender i retten. (Foto: theguardian.)
Over 150 journalister er drept i Mexico siden 2000, og landet er dermed et av de farligste i verden for pressen. Forsvinnende få av sakene ender i retten. (Foto: theguardian.)
Nok en journalist er drept i Mexico. Han er den 13. journalisten som er drept i landet hittil i år.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Nok en journalist er drept i Mexico. Han er den 13. journalisten som er drept i landet hittil i år.

Ernesto Méndez, som var redaktør for nettavisen Tu Voz, ble skutt og drept sammen med to andre på en bar han eide i delstaten Guanajuato tirsdag kveld.

En nyhetsnettside Méndez samarbeidet med, sier han hadde mottatt trusler tidligere. Myndighetene undersøker om alle de tre ble drept fordi han var journalist, eller om det var andre motiver.

Over 150 journalister er drept i Mexico siden 2000, og landet er dermed et av de farligste i verden for pressen. Forsvinnende få av sakene ender i retten.

Guanajuato nordvest for Mexico by har en blomstrende økonomi, men er også en av landets farligste delstater på grunn av væpnet konflikt mellom rivaliserende narkobander.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar