– Lønnsomheten ligger under vann

Strømprisene driver krypto-senter nordover

Sogn transformatorstasjon i Oslo. Lønnsomheten ligger under vann i sør med de prisene vi har nå, sier daglig leder Kjetil Hove Pettersen i Kryptovault til Teknisk Ukeblad (TU). (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Sogn transformatorstasjon i Oslo. Lønnsomheten ligger under vann i sør med de prisene vi har nå, sier daglig leder Kjetil Hove Pettersen i Kryptovault til Teknisk Ukeblad (TU). (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Datasenteret Kryptovault, som utvinner kryptovaluta, flytter alle sine lokasjoner fra Sør- til Nord-Norge på grunn av strømprisene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Datasenteret Kryptovault, som utvinner kryptovaluta, flytter alle sine lokasjoner fra Sør- til Nord-Norge på grunn av strømprisene.

– Det er ikke bare et sparetiltak, det er forutsetning for fortsatt drift egentlig. Lønnsomheten ligger under vann i sør med de prisene vi har nå, sier daglig leder Kjetil Hove Pettersen i Kryptovault til Teknisk Ukeblad (TU).

Kryptovault er i forhandlinger med å si opp leieavtalen for byggene i Sør-Norge. I løpet av sommeren har de startet opp et nytt datasenter på Stokmarknes i Hadsel kommune i Vesterålen.

Der er strømprisene stikk motsatt av den i sør. Tirsdag vil maksprisen for strøm ligge på 0,017 kroner per kilowattime (kWh) i Nord-Norge, mens den er 4,4 kroner per kilowattime i Sørvest-Norge.

Hvor mye Kryptovault sparer på å flytte er noe usikkert, da selskapet stadig bygger ut kapasiteten i nord. Selskapet oppgir at de kommer til å bruke cirka 87 GWh i år.

Annonse

Med en snittpris hittil i år på 1,58 kroner per kilowattime på Østlandet, vil besparelsen kunne utgjøre omtrent 125 millioner kroner i år, ifølge et anslag TU har gjort.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar