Hevder seg utsatt for rasisme

Trump avhøres i New York

Tidligere president, Donald Trump. (Foto: AP Photo/Yuki Iwamura.)
Tidligere president, Donald Trump. (Foto: AP Photo/Yuki Iwamura.)
Donald Trump bekrefter at han skal forklare seg under ed i New York. Bakgrunnen er en etterforskning av svindel knyttet til ekspresidentens eiendomsimperium.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Donald Trump bekrefter at han skal forklare seg under ed i New York. Bakgrunnen er en etterforskning av svindel knyttet til ekspresidentens eiendomsimperium.

Den tidligere presidenten er i hardt vær for tiden. Mandag ble Florida-hjemmet hans ransaket av FBI fordi de mente at han oppbevarte gradert materiale der. Onsdag skal han avhøres hos justisministeren i New York om en annen sak.

Trump er nemlig gjenstand for en langvarig sivil etterforskning ledet av justisminister Letitia James’ kontor.

Saken dreier seg om at selskapet Trump Organization er anklaget for å ha feilrapportert verdien av flere av eiendommene Trump sitter på, som golfbaner og skyskrapere. I tillegg villedet organisasjonen angivelig långivere og skattemyndigheter.

Kaller NY-justisminister for rasist

– I New York i kveld. Møte med New Yorks rasistiske justisminister som får fortsette den største heksejakten i USAs historie, skriver Trump på sitt eget nettsted, Social Truth.
– Selskapet mitt og jeg blir angrepet fra alle kanter. Bananrepublikk!, legger han til.

Annonse

James’ advokater har undersøkt Trump Organization siden mars 2019. Tidligere i år konkluderte hun med at selskapets forretningspraksis var villedende og preget av svindel.

Avhøret av Trump kommer kort tid etter at New Yorks statsadvokat avhørte to av Trumps barn, Ivanka Trump og Donald Trump jr. Avhøret med Trump onsdag er et av de siste stegene i etterforskningen, skriver New York Times.

Samler penger fra støttespillere

Trump hevder at mandagens FBI-ransaking er politisk motivert og kaller aksjonen nok et angrep fra den radikale venstresiden i Demokratene. Han mener at ransakingen kommer fordi de ønsker at han ikke skal stille som presidentkandidat i 2024.

– De prøver å stoppe Det republikanske parti og meg nok en gang. Lovløsheten, den politiske forfølgelsen og heksejakten må avsløres og stoppes, skrev Trump i eposter og tekstmeldinger til støttespillere tirsdag, ifølge Reuters.

Den tidligere presidenten ba om politiske donasjoner som følge av FBIs ransaking.

Republikanske partifeller, deriblant republikanernes senatsleder Mitch McConnell, har også sagt at de mener ransakingen var politisk motivert og krever svar fra justisminister Merrick Garland, skriver BBC.

Demokrater: – Visste ingenting

Verken Garland eller FBI har uttalt seg om saken, men Det hvite hus sa mandag at president Joe Biden ikke ble informert om ransakingen i forkant.

Demokratenes kongressleder Nancy Pelosi sa at hun ble informert om saken gjennom mediene.

– For å få en ransakelsesordrer må det være juridisk begrunnet. Ingen er over loven, selv ikke en president eller en tidligere amerikansk president, sa hun tirsdag til NBC.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar