– Falt utenom støtteordningen

Pandemien kostet Maaemo nesten 12 millioner

Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang beholdt sine tre stjerner. Michelin-guidens gjeve stjerner for de Nordiske landene deles ut i Stavanger konserthus tidligere i sommer. (Foto: Carina Johansen/NTB.)
Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang beholdt sine tre stjerner. Michelin-guidens gjeve stjerner for de Nordiske landene deles ut i Stavanger konserthus tidligere i sommer. (Foto: Carina Johansen/NTB.)
Luksusrestauranten Maaemo har gått med et samlet underskudd på 11,6 millioner kroner de to siste årene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Luksusrestauranten Maaemo har gått med et samlet underskudd på 11,6 millioner kroner de to siste årene.

Fjoråret endte med det dårligste resultatet så langt for Norges eneste restaurant med tre Michelin-stjerner, skriver E24. Underskuddet ble på 7,2 millioner kroner. Den forrige bunnrekorden var underskuddet på 4,5 millioner året før.

Forverringen av resultatet kommer til tross for at omsetningen økte fra 32,4 til 52,1 millioner kroner.

I årsrapporten viser selskapet til at det har vært merkostnader knyttet til to nye restaurantkonsepter, samt at 2021 var det andre året som ble preget av pandemien.

Maaemo, som drives av den danske stjernekokken Esben Holmboe Bang, mottok ikke «noe støtte av betydning, da vi har falt utenom støtteordningen og vært nedstengt store deler av 2021», opplyser selskapet.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar