Presentert av
Vernissageguiden
Oslo

Dette er de beste utstillingene i Oslo akkurat nå

Uke September
I forbindelse med Skeivt kulturår 2022 har Vigelandmuseet satt opp Parade. (Foto: Øyvind Andersen.)

Mann og kvinne

I forbindelse med Skeivt kulturår 2022 har Vigelandmuseet invitert Bjørn Hatterud og Håkon Lillegraven til å kuratere en utstilling med skeivt blikk på museets samling og historie.

«Det er ikke noe skeivt ved Vigeland eller kunstnerskapet hans», sier kuratorene.

«Tvert imot så avbilder en overveldende majoritet av Vigelands kunst relasjoner mellom menn og kvinner. Vigelandsparken kan oppleves som en slags heteroparade, men Vigelands kunstnerskap er så mye mer. I samlingen finnes verk, skisser og andre gjenstander som faller utenfor det vi gjerne ser for oss som typisk Vigeland, og som utfordrer vårt felles bilde av ham som kunstner. Disse er i overraskende materialer, har uventet estetikk og spenner mellom det intime og prosessuelle til det absurde og groteske».

Mind Drifter, 2022 (Foto: Luna Lopez.)

Svevende illusjoner

Gruppeutstillingen «Illusive Illusions» er et samarbeid mellom Sofie Kjørum Austlid, Einar Mølmann Fuglem, Dev Dhunsi og Luna Lopez ved Melk galleri.

Utstillingen tar for seg image og illusjoner. Hva bilder gjør med oss og påvirkningskraften både image og bildet har.

Influensere, selskaper, politikere og til og med land bruker forskjellige strategier for å lage offentlige bilder som kan være til nytte for dem i fremtiden. Samtidig fremstiller de også noen sannheter. På den ene eller andre måten inneholder alle bilder en liten bit av sannhet.

«Bildeskaperne» vet at hvis du blir eksponert for bilder nok ganger, vil de brenne seg inn i hjernen din og bli en ubevisst realitet.

«I love you too» ved galleri Køsk (Foto: Presse.)

Kjærlighet for alltid

«I love you too» på Køsk er en snodig utstilling. Mest fordi det så og si ikke er infromasjon å finne om den utover en svevende tekst på engelsk.

Kunstnerne Sebastian Helling og Oda Broch holder kortene tett til brystet.

Men man kan likevel beskrive det som fargesprakende abstrakte malerier, som trolig handler om kjærlighet på en eller annen ting.

Her er teksten:

Watercolor waterboard what a baller what? A sword…. He came at me, and u said: ONLY one more! Only on roof, only one floor. Let the 1000 flowers flow let the 1000 rowers row 1000 powers pow 1000 cowards 1000 hoes.

1000 copies only one MOE. Gimme just ONE MORE just a TON MORE JUST SO HARD CORE
U; making hard porn,
We; making hard P.O.R.
HARD LORE
MARS MOVES
BARS LOVE
MOVE LOVES BARS
I LOVE TOU TOO
MA ~ RO

Ingenting å si. Ting å tegne, snakker for seg. (Foto: Martin Schreiner.)

Ingenting å si, mye å tegne

Ved Buer galleri kan du nå oppleve utstillingen «Ingenting å si. Ting å tegne.» av Martin Schreiner.

Kunstneren selv er sparsom med detaljene, men bildene snakker mer enn nok for seg.

Utstillingen må rett og slett bare oppleves.

◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️ ◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️ ◼️  ◼️◼️◼️◼️ ◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️◼️◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️ ◼️◼️◼️

– Martin Schreiner

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar