Tror 2023 blir vanskelig

Ekornes kutter produksjonen etter sviktende møbelsalg i Europa

Ekornes «Stressless» er et norsk designikon. Nå må Ekornes redusere produksjonen etter europeisk ordrereduksjon. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Ekornes «Stressless» er et norsk designikon. Nå må Ekornes redusere produksjonen etter europeisk ordrereduksjon. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
Fra neste uke må møbelprodusenten Ekornes på Sunnmøre redusere til firedagersuke ved deler av produksjonen etter salgssvikt i Europa.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Fra neste uke må møbelprodusenten Ekornes på Sunnmøre redusere til firedagersuke ved deler av produksjonen etter salgssvikt i Europa.

– Vi har satt rekorder både i fjor og i år – så sent som i 2. kvartal i år. Men nå merker vi at ordreinngangen har dabbet betraktelig av, sier konsernsjef Roger Lunde til Sunnmørsposten.

Selv om 2022 fortsatt ser ut til å bli et rekordår for møbelkonsernet, så må Ekornes tilpasse produksjonen etter et betydelig ordrefall i Europa.

– Fra kommende mandag innfører vi firedagersuke på enkelte produksjonslinjer, sier han.

Han sier dette gjelder produksjonen av lenestoler ved fabrikken på Ikornnes i Sykkylven.

Annonse

– Vi må være forberedt på langt tøffere tider framover. 2023 tror jeg blir et vanskelig år for svært mange bedrifter. Til alt hell ligger vi på Sunnmøre, der kraften er billig. Selv om vi ikke er en spesielt kraftkrevende industri, så er jo det et pluss for oss, legger Lunde til.

Andre møbelprodusenter på Sunnmøre som Sunnmørsposten har snakket med, sier at de også ser at ordrene har begynt å tørke inn, og de er derfor spente på fortsettelsen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar