Annonsørinnhold

Oslo kulturnatt er snart her! Dette bør du få med deg i år

Velkommen til Oslo kulturnatts egen møteplass på Jernbanetorget i hjertet av Oslo! (Foto: Jørgen Mo/Oslo Kulturnatt.)
Velkommen til Oslo kulturnatts egen møteplass på Jernbanetorget i hjertet av Oslo! (Foto: Jørgen Mo/Oslo Kulturnatt.)
Fredag 16. september fylles Oslo med kulturarrangementer under Oslo kulturnatt. Alle arrangementer er gratis, og det finnes noe for enhver smak. Vi har satt sammen en liste over arrangementene du bare må få med deg!
Saken er Oslo kulturnatt arrangeres 16. september.

Nå er det snart klart for årets kulturnatt. 16. september fylles Oslo av kulturarrangementer for enhver smak. Fra morgen til langt på natt kan du oppleve musikk, kunst og litteratur, arkitektur, teater og andre opplevelser over hele byen. Alle arrangementer er gratis!

Årets kulturnatt byr på det største programmet noensinne og det er lett å bli overveldet av alle mulighetene. Men, ikke vær redd for valgets kvaler. Vi har lest programmet for deg, her er det du bør sjekke ut under Oslo Kulturnatt.

Stiklings frodige lokaler. (Foto: Juthamat Chamsoongnern.)

Kulturnatt på Stikling

(Stikling, Heimdalsgata 29, 18.00 til 00.00.)

Vernissage med kunstneren Jacob Bødtker, DJ-set av artisten Darkowa og rapperen Turbo. Her blir det kunst og musikk fra innerste krok til langt ut på gata. Bødtker stiller ut skulpturer, malerier og figurer i forskjellige materialer. Darkowa frister ørene med sin forfriskende tilnærming til den elektroniske undergrunnscenen, med tydelige referanser til alternativ R&B og eksperimentell pop. Rapperen Turbo er en Oslo-basert rapper fra Bergen som forteller historier med rike metaforer og punchlines som sitter. Se event på Facebook her.

Annonse
Safario (Foto: Suie Lee.)

Safario + Artificialice

(Cosmopolite Scene og Contemporary Polish arts and culture festival, Vogts gate 64. 20.00 til 23.00.)

Konsert med det unge multitalentet Kacper Tratkowski. Det blir trøkk og mye energi. Med flere store show i baklomma fra blant annet Øyafestivalen, Bylarm og Træna, tar han nå med seg et liveband til Cosmopolite Scene. Se event på Facebook her. 

Astrup Fearnley museet er bare ett av flere stopp under årets kunstvandring. (Foto: afmuseet.no.)

Kunstvandring med Blikkåpner

(Kunstnernes hus,Wergelandsveien 17, fra klokken 17.00 til 21.00.)

Obs: Krever påmelding her.

Bli med på kunstvandring for ungdom (15-20 år). Ungdoms-formidlerne i Blikkåpner Oslo tar deg med til Astrup Fearnley Museet, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus. Kvelden avsluttes med pizza på Kunstnernes Hus. Alt er gratis.

«Your name». (Foto: Skjermdump.)

Mangapolis presenterer «Your name»

(Vega Scene,  Hausmanns gate 28, fra klokken 16.00 til 18.00.)

Film fra Sør-Korea varmer opp animé- seksjonen Mangapolis med Makoto Shinkais mesterverk «Your Name».

Kunstkveld hos Arne. (Foto: Hos Arne.)

Kveldsåpent Hos Arne

(Hos Arne, Gøteborggata 27B, fra klokken 18.00 til 00.00)

Hos Arne er et levende kulturhus som ønsker å berike nabolaget og byen, som fokuserer på opplysning og filosofien til Arne Næss. På kulturnatten blir det utstilling med kunstner Nicolay Aamodt og kveldsåpent galleri. Hos Arne avrunder kvelden med konsert. Se event på Facebook her.

Andy Warhol: «Celebrities: Crown Princess Sonja» (1982). (Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff)

Åpne dører: Dronning Sonjas kunstsamling

(Dronning Sonja kunststall, Parkveien 50, fra klokken 13.00 til 17.00)

Dronning Sonjas kunststall inviterer til utstillingen «Åpne dører», som viser mer enn 100 verk av 50 kunstnere fra hennes Majestet Dronningens private kunstsamling. Dronning Sonja har samlet på kunst og kunsthåndverk siden tenårene. Til daglig er mange av verkene en viktig del av interiørene på de kongelige eiendommene, og nå blir et stort utvalg presentert i utstillingen. Se event på Facebook her.

Musikeren Luison Capote er en gjenganger under Oslo kulturnatt. (Foto: Oslo kulturnatt.)

Folkefest med cubansk musikk

(Papyon restaurant, Stortingsgata 28, fra klokken 17.00 til 00.00.)

Latino Event Oslo arrangerer cubansk folkefest i Oslo. Festen ledes av Luison Capote. Kom og rist løs til fengende rytmer!

Ytterst på «Sukkerbiten», holder Oslo Badstuforening til. (Foto: oslobadstuforening.no)

Badstue og Balkan-musikk på Sukkerbiten

(Oslo Badstuforening, Sukkerbiten, 16.00 – 19.00)

Folkemusikk og gratis badstue på brygga ved sukkerbiten. Her kan du ta deg en dukkert og få varmen tilbake med badstue og Balkan-rytmer. Bjørn-Petter Tøsse er en allsidig musiker fra Hustadvika i Møre og Romsdal. Selv om han har vandret innom alle mulige sjangre og flere instrumenter har han fått fordype seg i balkansk musikk og trekkspillet. Se event på Facebook her.

Praktisk informasjon

Alle arrangementer under Oslo kulturnatt er gratis. Utvalgte arrangementer ønsker påmelding, og vil være merket med QR-kode for påmelding i programmet. På Oslo kulturnatts nettside kan du sette sammen din egen løype.

Oslo kulturnatt er stort sett barnevennlig, men barnefamilier kan følge familie-løypetips for å finne arrangementer som passer.

Alle arrangører forholder seg til universell utforming, og der arrangementet ikke er HC-vennlig vil det stå tydelig merket i programmet.

Møt oss på Kulturnatt-torget!

I år som tidligere, vil det være et eget kulturnatt-torg ved tigeren på Jernbanetorget. Sammen med VisitOslo, løypeguider fra Lakkegata Skolekorps og oss, kan du planlegge kvelden og få tips til løyper og arrangementer.

På kulturnatt-torget vil det være flere arrangement og her kan du oppleve og treffe flere aktører bl.a Oslo kommunes kunstsamling, Skeiv kopp/Mesén, Oslobanden mm og her vil også Oslo operafestival sin 17. festival åpnes.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar