Rudjord, Tjelta og Skarbø trekker seg fra skjønnhetsklinikken Nomi Oslo

Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa Rudjord trekker seg fra skjønnhetsklinikken Nomi Oslo. (Foto: Julie Pike.)
Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Vanessa Rudjord trekker seg fra skjønnhetsklinikken Nomi Oslo. (Foto: Julie Pike.)
Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta trekker seg fra den mye omtalte skjønnhetsklinikken Nomi Oslo. Lege Karim Sayed tar fullt eierskap over klinikken.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kort tid etter annonsering trekker de seg.

Klinikken har fått mye kritikk, blant annet for å bruke begrepet «kvinnehelse» om klinikken – som blant annet skal tilby fettsuging, rynke- og hormonbehandling.

Kjendistrioen Rudjord, Skarbø og Tjelta har vært involvert på eiersiden, men trekker seg nå fra prosjektet. I en felles uttalelse beklager de måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen.

Les også: PR-ekspert mener influensertrioen bør få pris: – Bruker media som nyttige idioter

To forskjellige ting

– Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen. Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig, heter det i uttalelsen.

Annonse

Som følge av at de tre trekker seg ut av selskapet, vil ansvarlig lege Karim Sayed ta fullt eierskap over Nomi Oslo.

– Kritikken er legitim

Sayed sier i pressemeldingen at han beklager at Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg ut av selskapet, men at han også har forståelse og respekt for avgjørelsen.

– I ettertid ser vi at kommunikasjonen i forbindelse med lanseringen var feil og anerkjenner at den delen av kritikken er legitim, sier Sayed.

Rudjord, Skarbø og Tjelta sier at de håper fokuset på viktige kvinnehelsespørsmål som har oppstått i kjølvannet av deres uheldige uttalelser, kan føre til økt oppmerksomhet og bevissthet, som på sikt kan føre til at flere kvinner får den hjelpen de fortjener.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar