– Angrer så inni hampen

Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø beklager i ny podkastepisode

Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø beklager i egen podcast. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø beklager i egen podcast. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
– Vi sier unnskyld til alle vi har skuffa og såret, sier Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø i ny podkastepisode.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er – Vi sier unnskyld til alle vi har skuffa og såret, sier Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø i ny podkastepisode.

Kjendistrioen Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord har den siste uka fått krass kritikk for at de brukte ordet «kvinnehelse» i forbindelse med lanseringen av skjønnhetsklinikken Nomi Oslo, som tilbyr estetisk medisin. Tirsdag kom nyheten om at de tre venninnene trekker seg fra prosjektet.

Nå har Rudjord og Skarbø beklaget i den nyeste episoden av sin podkast «Synnøve og Vanessa», skriver VG.

– Vi har aldri ment at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse, sier Skarbø i episoden.

– Grunnen til at det ordet ble brukt var at vi hadde en ambisjon om å starte en klinikk som var noe mer enn en vanlig skjønnhetsklinikk. Vi ville at denne klinikken – i tillegg til disse klassiske behandlingene – skulle tilby noe mer, fortsetter hun.

Annonse

Podkastduoen sier de aldri burde ha blandet inn ordet «kvinnehelse».

– Det angrer vi så inni hampen på, legger Rudjord til.

Skuespiller Pia Tjelta har lagt ut et bilde på Instagram med teksten «Unnskyld». Hun skriver at hun er lei seg for at hun ikke så sitt ansvar tydelig nok.

– Jeg har brukt denne uka til å erkjenne at jeg som synlig profil i offentligheten har et særskilt ansvar, ikke minst overfor sårbare grupper. Derfor valgte jeg å trekke meg.

Tjelta skriver videre at hennes kvinneideal ikke handler om utseende.

– Det handler om hvem man makter å være i møte med andre. Og respekten for andres sårbarhet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar