Etterlyst:

Arfan Bhatti siktet og etterlyst for medvirkning til masseskytingen i Oslo

Flere medier melder at den siktede er 44 år gamle Arfan Bhatti. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Flere medier melder at den siktede er 44 år gamle Arfan Bhatti. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Den kjente islamisten Arfan Bhatti er ifølge flere medier mannen som er siktet og etterlyst for medvirkning til terrorhandling i forbindelse med masseskytingen ved London pub i Oslo 25. juni.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mann siktet og etterlyst for medvirkning til terrorhandling i forbindelse med masseskytingen i Oslo.

Den kjente islamisten Arfan Bhatti er ifølge flere medier mannen som er siktet og etterlyst for medvirkning til terrorhandling i forbindelse med masseskytingen ved London pub i Oslo 25. juni.

Politiet opplyste på en pressekonferanse fredag at en norsk statsborger i 40-årene er siktet i saken.

Flere medier melder at den siktede er 44 år gamle Arfan Bhatti. Den norske islamisten har oppholdt seg i Pakistan den siste tiden. Derfor har norske myndigheter nylig og i all hemmelighet bedt om hjelp fra pakistansk politi, ifølge TV 2s kilder.

– Hypotesen om at angrepet ble gjort med terrorhensikt, er styrket, sa politiadvokat Børge Enoksen på pressekonferansen.

Annonse

Den siktede, som ifølge Enoksen er kjent for politiet for kriminalitet, befinner seg for tiden i utlandet, men politiet ønsker ikke å si hvilket land dette er.

– Vi samarbeider med utenlandske myndigheter for å få mannen lokalisert og pågrepet.

Over 200 fornærmede

Han opplyste videre at det er 260 fornærmede i saken nå, og at det er gjennomført i alt 570 avhør. Den hovedsiktede i saken, Zaniar Matapour (43), er varetektsfengslet og siktet for drap og drapsforsøk med terrorhensikt etter at han skjøt mot gjester ved to utesteder i Oslo sentrum 25. juni. Han er fortsatt ikke avhørt, ifølge politiadvokaten.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor NTB at PST bistår Oslo politidistrikt i saken.

Elden: Ukjent

Bhattis advokat, John Christian Elden, sier i en SMS til NTB at siktelsen er ukjent for både Bhatti og dem.

– Så det er vanskelig å kommentere. Om han skulle være siktet, vil han få en egen advokat i denne saken.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar