– Muligens hjerteinfarkt

Rapperen Coolio er død

Coolio, hvis virkelige navn er Artis Leon Ivey jr., døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans. (Foto: Rob Grabowski/Invision/AP.)
Coolio, hvis virkelige navn er Artis Leon Ivey jr., døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans. (Foto: Rob Grabowski/Invision/AP.)
Rapperen Coolio er død, 59 år gammel. Han var en av hiphopsjangerens største artister på 1990-tallet.
Saken er Rapperen Coolio er død, 59 år gammel. Han var en av hiphopsjangerens største artister på 1990-tallet.

Rapperen, hvis virkelige navn er Artis Leon Ivey jr., døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans.

Han forteller at Coolio var på besøk hos en venn da han ble funnet livløs.

Deretter skal vennen ha ringt nødetatene, som ankom og erklærte ham død på stedet. Ingen offisiell dødsårsak er kjent.

Coolio gjorde storsuksess med låten «Gangsta’s Paradise» i 1995. Låten ble brukt i filmen «Dangerous Minds» med Michelle Pfeiffer i hovedrollen, og belønnet med en Grammy. I Norge medvirket han til Erik og Kriss-låten «Hva er det du venter på» i 2008.

Annonse

Rapperen vokste opp i Los Angeles-området, men holdt seg i stor grad utenfor striden mellom øst- og vestkysten i hiphopmiljøet. Til sammen solgte han 4,8 millioner album og ble nominert til seks Grammy-priser.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar