Nest største parti i Sverige

Sverigedemokraterna får tunge lederverv i Riksdagen

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson (SD) jubler over at partiet hans er det nest største i Sverige. (Foto: Stefan Jerrevång/TT/kod 60160.)
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson (SD) jubler over at partiet hans er det nest største i Sverige. (Foto: Stefan Jerrevång/TT/kod 60160.)
Ledervervene i de viktige komiteene justiskomiteen og utenrikskomiteen i den svenske Riksdagen går til høyrepopulistiske Sverigedemokraterna.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ledervervene i de viktige komiteene justiskomiteen og utenrikskomiteen i den svenske Riksdagen går til høyrepopulistiske Sverigedemokraterna.

I tillegg skal partiet styre arbeidsmarkedskomiteen og næringskomiteen og får flere andre viktige nestlederverv.

Særlig justispolitikk har vært blant Sverigedemokraternas satsingsområder. Partiet er etter riksdagsvalget 11. september det nest største i Sverige.

Da borgerlig side har flertall i Riksdagen, kan de i praksis bestemme hvilke åtte komiteer de skal lede. De tunge komiteene finanskomiteen og EU-nemnden i Riksdagen skal ledes av politikere fra Moderaterna, som ventes å danne regjering.

Socialdemokraterna tar flesteparten av de åtte komiteene som skal ledes av rødgrønn side.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar