– Opplyste ikke om betaling

Kim Kardashian får millionbot for villedende reklame

– Denne saken er en påminnelse om at slike investeringsprodukter ikke passer for alle, selv om berømtheter og influensere promoterer dem, sier lederen for SEC, Gary Gensler. (Foto: AP Photo/Seth Wenig, File.)
– Denne saken er en påminnelse om at slike investeringsprodukter ikke passer for alle, selv om berømtheter og influensere promoterer dem, sier lederen for SEC, Gary Gensler. (Foto: AP Photo/Seth Wenig, File.)
Realityfenomenet Kim Kardashian er ilagt en bot på 1,26 million dollar for et villedende innlegg på Instagram, der hun snakket varmt om en kryptovaluta.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Realityfenomenet Kim Kardashian er ilagt en bot på 1,26 million dollar for et villedende innlegg på Instagram, der hun snakket varmt om en kryptovaluta.

Det hun unnlot å gjøre klart, var at hun ble betalt for å gjøre dette, noe den amerikanske tilsynsmyndigheten SEC har slått ned på. Kardashian har 331 millioner følgere på Instagram og er en av tjenestens ti mest fulgte personer.

Hun opplyste ikke at hun fikk 250.000 dollar for å snakke pent om kryptovalutaselskapet EthereumMax, ifølge SEC.

Boten er på en million dollar, men tilsynet legger på honoraret til Kardashian pluss renter. Hun har også fått forbud mot å reklamere for lignende produkter i tre år framover.

– Denne saken er en påminnelse om at slike investeringsprodukter ikke passer for alle, selv om berømtheter og influensere promoterer dem, sier lederen for SEC, Gary Gensler.

Annonse

Kardashian er fornøyd med å ha løst saken, har samarbeidet fullt ut med SEC og ser fram til å legge saken bak seg, opplyser en av hennes advokater.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar