Økning på 15 millioner

Skeive får nesten doblet støtte neste år

Likestillingsminister Anette Trettebergstuen deltar i prideparade på AUFs sommerleir på Utøya. Nå dobles støtten til skeive organisasjoner i forslaget til statsbudsjett. (Foto: Beate Oma Dahle/NTB.)
Likestillingsminister Anette Trettebergstuen deltar i prideparade på AUFs sommerleir på Utøya. Nå dobles støtten til skeive organisasjoner i forslaget til statsbudsjett. (Foto: Beate Oma Dahle/NTB.)
Støtten til skeive organisasjoner dobles nesten i statsbudsjettet for 2023, opplyser kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Støtten til skeive organisasjoner dobles nesten i statsbudsjettet for 2023, opplyser kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Økningen er foreslått å være på 15 millioner kroner, noe som er nær en dobling fra 2022, skriver NRK.

– Alle i Norge skal få være seg selv og leve frie og trygge liv. Derfor prioriterer vi nå et kraftig løft i støtten til de skeive organisasjonene, sier Trettebergstuen.

Pengene til organisasjonene skal bidra til å bedre levekår og livskvalitet, blant annet til oppfølging etter angrepet 25. juni. To personer ble drept da en mann skjøt mot to utesteder i Oslo sentrum, deriblant London Pub, som er et populært utested blant skeive.

– Det er mye som driftes på frivillighet, og det er vi som har mulighet til å gjøre et viktig stykke arbeid. Derfor er det veldig deilig å se at regjeringen nå satser på og styrker den såkalte LHBT-potten, sier leder Inge Alexander Gjestvang i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI).

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar