Ventet som Oscar-kandidat

Will Smith-film får premiere etter Oscar-slaget

Smith spiller hovedrollen i «Emancipation», som er ventet i desember. (Foto: Phil McCarten/Invision/AP, File.)
Smith spiller hovedrollen i «Emancipation», som er ventet i desember. (Foto: Phil McCarten/Invision/AP, File.)
Spillefilmen «Emancipation» ble holdt tilbake etter at hovedrolleinnehaver Will Smith slo Chris Rock under Oscar-utdelingen. I desember får filmen premiere.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Spillefilmen «Emancipation» ble holdt tilbake etter at hovedrolleinnehaver Will Smith slo Chris Rock under Oscar-utdelingen. I desember får filmen premiere.

Slavefilmen har et budsjett på 120 millioner dollar og er regissert av Antoine Fuqua. Den er en av Apples mest profilerte produksjoner til nå, og var ventet å bli en Oscar-kandidat i år.

Men en prisutdeling med en film der Smith har hovedrollen, har åpenbare komplikasjoner. Skuespilleren har nemlig fått forbud mot å delta på Oscar-utdelingen i ti år.

Likevel sa Apple TV+ mandag at «Emancipation» får premiere på kino 2. desember og de begynner å strømme filmen 9. desember.

«Emancipation» ble spilt inn i fjor sommer. Smith trakk seg før han kunne bli utestengt fra filmakademiet, men er fortsatt kvalifisert for en Oscar-nominasjon.

Annonse

– Handlingene mine under den 94. Oscar-utdelingen var sjokkerende, smertefulle og utilgivelige, er hans egen beskrivelse av voldsepisoden.

Siden har Will Smith stort sett holdt seg utenfor offentligheten. I slutten av juli ga han en lengre kommentar om hendelsen i en video lagt ut i sosiale medier der han blant annet ba Chris Rock om unnskyldning.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar