– Det finnes ikke et rasistisk fiber i kroppen min

Bernt Hulsker erkjenner ikke straffskyld for hatefulle ytringer

Bernt Hulsker er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd etter en hendelse under VGTVs koronautsatte julebord på karaokebaren Syng mer 9. mars i år. (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Bernt Hulsker er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd etter en hendelse under VGTVs koronautsatte julebord på karaokebaren Syng mer 9. mars i år. (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Tidligere VGTV-profil Bernt Hulsker erkjente ikke straffskyld for hatefulle ytringer etter å ha kalt en dørvakt på en karaokebar «jævla neger».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tidligere VGTV-profil Bernt Hulsker erkjente ikke straffskyld for hatefulle ytringer etter å ha kalt en dørvakt på en karaokebar «jævla neger».

I retten innrømmet Hulsker å ha kalt dørvakten Jwan Rasho på karaokebaren Syng mer i Oslo for «jævla neger» 9. mars i år. Han er også tiltalt for å ha sagt «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» da han ble bedt om å forlate karaokebaren, der han var på et koronautsatt julebord sammen med kollegaer i VGTV.

– Det som gjør at jeg ikke erkjenner skyld for hatefulle ytringer, er at jeg ikke kan erindre at jeg har sagt «Hvordan kan du hive ut en hvit mann». Jeg har i hvert fall ikke sagt det til fornærmede, sa Hulsker da han startet sin forklaring i Oslo tingrett onsdag.

Bernt Hulsker er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd etter en hendelse under VGTVs koronautsatte julebord på karaokebaren Syng mer 9. mars i år.

Beklaget til fornærmede

Da tiltalen ble lest opp, erkjente den tidligere fotballspilleren og TV-profilen likevel straffskyld for hensynsløs atferd.

Annonse

Han startet sin forklaring med å beklage til fornærmede, slik han også tidligere har gjort både via sin forsvarer og gjennom et innlegg på Instagram.

Hulsker sa at deltakere på julebordet hadde startet kvelden på en restaurant, og at han hadde «drukket for meget» da han ankom Syng mer sammen med kollegaene. Etter hvert begynte Hulsker å imitere John Cleese som parodierer tyskere under krigen.

– Jeg prøvde å være morsom og feilet atter en gang. Jeg var i showmodus, sa Hulsker.

Har ikke et rasistisk fiber i kroppen

Det var etter dette at dørvakten tok tak i armen til Hulsker og ba ham om å gå ut, og at Hulsker innrømmer å ha kalt Rasho for neger.

Under forklaringen sa han likevel at han ikke kan huske å ha sagt ordet «jævla».

– At jeg har brukt n-ordet er en enorm kapitalfeil. Men jeg kan ikke huske å ha sagt den neste setningen rett til fornærmede. Jeg kan ha sagt det til meg selv eller til dem jeg satt sammen med, men ikke til ham. Det kan jeg si med sikkerhet, sa Hulsker.

Han understreket også at han ikke er rasist, og at han har respekt for andre kulturer og religioner.

– Jeg kan med trygghet si at det ikke finnes et rasistisk fiber i kroppen min. Det står jeg for, sa Hulsker.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar