Fullfører filmen

Baldwin inngår forlik med familien til kvinnen han skjøt

Den tragiske hendelsen skjedde under innspillingen av westernfilmen «Rust», der Alec Baldwin både hadde hovedrollen og var produsent.(Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File)
Den tragiske hendelsen skjedde under innspillingen av westernfilmen «Rust», der Alec Baldwin både hadde hovedrollen og var produsent.(Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File)
Skuespilleren Alec Baldwin har inngått forlik med familien til Halyna Hutchins, som døde da Baldwin avfyrte det han trodde var en uladd pistol under en filminnspilling.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Skuespilleren Alec Baldwin har inngått forlik med familien til Halyna Hutchins, som døde da Baldwin avfyrte det han trodde var en uladd pistol under en filminnspilling.

– Vi er glade for at vi i dag kan kunngjøre forlik i den sivile saken på vegne av familien til filmfotograf Halyna Hutchins, skriver Baldwin i en melding på Instagram onsdag.

– Gjennom hele denne vanskelige prosessen har alle opprettholdt et særskilt ønske om å gjøre det som er best for Halynas sønn, skriver han videre.

Den tragiske hendelsen skjedde under innspillingen av westernfilmen «Rust», der Baldwin både hadde hovedrollen og var produsent.

Han har tidligere sagt at han ble fortalt at våpenet var trygt.

Annonse

Filmen fullføres

Produksjonen av filmen fortsetter i januar, med Hutchins enkemann, Matthew Hutchins, som sjefprodusent.

Han sier i en uttalelse at han ikke har noen interesse i å komme med anklager og drive med skyldfordeling.

– Vi mener alle at Halynas død var en forferdelig ulykke, skriver han.

Regissør fortsetter

Også filmens regissør Joel Souza oppgir at han vil fortsette arbeidet med filmen for å hedre Halynas ettermæle og gjøre noe som ville gjort henne stolt.

– Selv om det helt klart er bittersøtt, er jeg glad for at vi sammen kan fullføre det Halyna og jeg begynte, skriver han i en uttalelse.

Amerikansk påtalemyndighet har ikke siktet Baldwin, men har heller ikke utelukket at de kommer til å gjøre det.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar