– Vil gå til death con mot jødiske folk

Kanye Wests Twitter- og Instagram-kontoer låst

I en twittermelding sent søndag, skrev Ye at han snart vill gå til «death con 3 mot jødiske folk», ifølge nyhetsbyrået AP. Meldingen antas å spille på begrepet defcon, som er navnet på en forhøyet beredskapsstatus som blir brukt av de væpnede styrkene i USA. (Foto: Evan Vucci/AP/NTB scanpix.)
I en twittermelding sent søndag, skrev Ye at han snart vill gå til «death con 3 mot jødiske folk», ifølge nyhetsbyrået AP. Meldingen antas å spille på begrepet defcon, som er navnet på en forhøyet beredskapsstatus som blir brukt av de væpnede styrkene i USA. (Foto: Evan Vucci/AP/NTB scanpix.)
Twitter- og Instagramkontoene til Kanye West er låst etter det som ble tolket som antisemittiske kommentarer fra rapperen, nå juridisk kjent som «Ye».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Twitter- og Instagramkontoene til Kanye West er låst etter det som ble tolket som antisemittiske kommentarer fra rapperen, nå juridisk kjent som «Ye».

Talspersoner for de to sosiale mediene bekreftet søndag at Ye hadde postet innlegg som brøt med deres retningslinjer.

I en twittermelding sent søndag, skrev Ye at han snart vill gå til «death con 3 mot jødiske folk», ifølge nyhetsbyrået AP. Meldingen antas å spille på begrepet defcon, som er navnet på en forhøyet beredskapsstatus som blir brukt av de væpnede styrkene i USA.

I den samme meldingen, som nå er fjernet av Twitter, skriver han: «Dere har lekt med meg og forsøkt å svartmale alle som er imot deres agenda».

Tidligere denne måneden ble Ye kritisert for å gå med en «White lives matter» t-skjorte til sin kolleksjon på moteuken i Paris.

Annonse

Rapperen Sean «Diddy» Combs postet senere en video på Instagram der han sa han ikke støttet T-skjorten, samtidig som han oppfordret folk til å ikke kjøpe den.

Senere postet Ye et skjermbilde av en samtale med Diddy der han antydet at sistnevnte var under det jødiske folks kontroll, ifølge flere medier.

Støtende språkbruk er forbudt både på Twitter og Instagram. Ye’s twitterkonto er fortsatt aktiv, men han kan ikke poste nye meldinger før suspensjonen hans er over. Meta, som eier Facebook og Instagram, setter noen ganger restriksjoner på kontoer som de mener bryter reglene deres regelmessig. Disse innebærer blant annet at brukeren ikke får poste flere innlegg i en periode.

West gjorde nylig comeback på Twitter etter nærmere to års pause.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar