– Ingen unødvendige dekorative elementer

Venstre har fått ny logo

– Vi vil gi et tydelig signal om at vi fornyer både politikken og Venstre. Derfor vil dere se en oppdatert logo og profil på Venstres landsmøte i helgen, sier partileder Guri Melby.(Foto: Terje Pedersen/NTB.)
– Vi vil gi et tydelig signal om at vi fornyer både politikken og Venstre. Derfor vil dere se en oppdatert logo og profil på Venstres landsmøte i helgen, sier partileder Guri Melby.(Foto: Terje Pedersen/NTB.)
Partiet Venstre har fått ny logo. Den er ganske lik den forrige, men med ny skrifttype.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Partiet Venstre har fått ny logo. Den er ganske lik den forrige, men med ny skrifttype.

– Logoen er gjenkjennelig, men tydelig og mer moderne i formen. Akkurat som Venstre er, sier partileder Guri Melby (V).

Til helgen har partiet landsmøte på Gardermoen.

– Vi vil gi et tydelig signal om at vi fornyer både politikken og Venstre. Derfor vil dere se en oppdatert logo og profil på Venstres landsmøte i helgen, sier Melby.

Den nye logoen vil fases inn fram mot lokalvalget neste år. Partiet omtaler endringen av profilen som den største siden 1996.

Annonse
Partiet Venstre har fått ny logo. Den er ganske lik den forrige, men med ny skrifttype. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)

Font fra 1927

Logoen er i skrifttypen Futura, opplyser partiet.

– Den har blitt brukt i mange forskjellige bransjer, inkludert film, reklame og på en rekke albumomslag. Skrifttypen Futura ble tegnet av den tyske fontdesigneren Paul Renner i 1927 – med enkle geometriske sirkler, trekanter og firkanter – ingen unødvendige dekorative elementer.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar