Skal kurse om «legaliseringsdebatten»

Forsvaret kjøper rus-kurs av omstridt forening

Tidligere i år ble et antall gardister dimittert for rusbruk. Nå har forsvaret kjøpt kurs om «legalisering» av Norsk Narkotikapolitiforening. (Foto: Forsvaret.)
Tidligere i år ble et antall gardister dimittert for rusbruk. Nå har forsvaret kjøpt kurs om «legalisering» av Norsk Narkotikapolitiforening. (Foto: Forsvaret.)
Forsvaret har inngått en avtale om kurs fra den omstridte foreningen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Dagbladet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Forsvaret har inngått en avtale om kurs fra den omstridte foreningen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Dagbladet.

Foreningen kom i søkelyset i fjor etter anklager om rolleblanding mellom politiansatte og den private foreningen. Det foregår en offentlig granskning av forholdet, og utvalget skal levere sin sluttrapport i januar.

I fjor valgte Forsvaret å avslutte en ordning der de betalte medlemskapet i NNPF for sine ansatte. Til tross for dette har Forsvaret nå inngått en avtale om å kjøpe kurs av samme forening, skriver Dagbladet.

– Hensikten med kurset er å gi kursdeltakerne grunnleggende kunnskaper innenfor fagområdet rus, sier pressevakt Aleksander Engborg Hage i Forsvaret.

«Hva skjer i legaliseringsdebatten» er ett av emnene i kurset Forsvaret har kjøpt, ifølge et dokument avisen har fått tilgang til.

Annonse

Norsk Narkotikapolitiforening har rundt 3.600 medlemmer, som i hovedsak består av politiansatte. Foreningen har vært kritisk til forslag om avkriminalisering av narkotika til eget bruk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar