Prøvetid på to år

Bernt Hulsker dømt til 18 dagers betinget fengsel

I dommen fra Oslo tingrett heter det også at Hulsker er dømt til å betale 15.000 kroner i bot, samt 5.000 kroner i sakskostnader til det offentlige. (Foto: Matti Bernitz/TV 2.)
I dommen fra Oslo tingrett heter det også at Hulsker er dømt til å betale 15.000 kroner i bot, samt 5.000 kroner i sakskostnader til det offentlige. (Foto: Matti Bernitz/TV 2.)
Bernt Hulsker er dømt til 18 dagers betinget fengsel for hatefylle ytringer. Den tidligere fotballproffen nektet straffskyld for ytringene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bernt Hulsker dømt til 18 dagers betinget fengsel

I dommen fra Oslo tingrett heter det også at Hulsker er dømt til å betale 15.000 kroner i bot, samt 5.000 kroner i sakskostnader til det offentlige.

De 18 dagene i fengsel idømmes med en prøvetid på to år. Aktor hadde bedt om 24 dager betinget fengsel.

45 år gamle Hulsker er funnet skyldig i begge tiltalepunktene. Han var tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot dørvakten Jwan Rasho under et koronautsatt VGTV-julebord på karaokebaren Syng mer i Oslo 10. mars i år. I tingretten innrømmet Hulsker å ha kalt Rasho for «jævla neger».

Hulsker er også tiltalt for å ha sagt «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» da han ble bedt om å forlate karaokebaren. Da tiltalen ble lest opp, erkjente den tidligere fotballspilleren og TV-profilen straffskyld for hensynsløs atferd, men altså ikke for hatefulle ytringer.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar