– Var ikke i umiddelbar fare

SIAN-leder Lars Thorsen er dømt til fengselsstraff

Vårt Oslo oppgir at Thorsen ble dømt for å spraye to sivile i ansiktet, ved to demonstrasjoner hvor SIAN brant Koranen ved moskeer. (Foto: Eivind Senneset/NTB scanpix.)
Vårt Oslo oppgir at Thorsen ble dømt for å spraye to sivile i ansiktet, ved to demonstrasjoner hvor SIAN brant Koranen ved moskeer. (Foto: Eivind Senneset/NTB scanpix.)
Leder for Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) Lars Thorsen er dømt til tre uker i fengsel for å ha sprayet forsvarsspray på tre personer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Leder for Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) Lars Thorsen er dømt til tre uker i fengsel for å ha sprayet forsvarsspray på tre personer.

Dette skriver Vårt Oslo.

Tidligere i oktober møtte SIAN-leder Lars Thorsen i Oslo tingrett, tiltalt for å ha sprayet rød forsvarsspray i ansiktet på tre personer. To av personene fikk spray i øynene sine, og også en fjerde person fikk klærne sine ødelagt på grunn av forsvarssprayen, skriver avisa.

Vårt Oslo oppgir at Thorsen ble dømt for å spraye to sivile i ansiktet, ved to demonstrasjoner hvor SIAN brant Koranen ved moskeer. Han ble imidlertid frikjent for en situasjon ved en tredje moske, hvor en politimann fikk forsvarsspray i ansiktet.

Ifølge dommen skal politimannen ha blitt truffet av forsvarsspray i en kaotisk og truende situasjon hvor politiet hadde mistet kontrollen.

Annonse

Thorsen hevdet at han brukte forsvarsspray som reaksjon på at demonstranter forsøkte å hindre ham i å brenne Koranen, og påberopte seg nødverge. Retten er imidlertid uenig, da de ikke kan se at han var i noen umiddelbar fare.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar