Få med deg «Subjekt spør» i morgen

Hijab. Underkastelse eller frigjøring?

Danby Choi leder debatten NRK ikke turte å holde. (Foto: Dev Dhunsi.)
Danby Choi leder debatten NRK ikke turte å holde. (Foto: Dev Dhunsi.)
Etter kraftige reaksjoner valgte NRK å avlyse sin planlagte debatt om hijab. Nå reagerer den andre siden på at NRK ikke «tør» å diskutere det religiøse hodeplagget. Subjekt stiller gjerne der NRK ikke tør, og inviterer til hijabdebatt på Litteraturhuset i Oslo.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er NRK trakk debatt om hijab. Subjekt tar opp tråden og arrangerer den likevel.

Mange så frem til debatten om det religiøse hodeplagget på NRK tirsdag kveld. Den debatten blir ikke noe av.

– Vi har fått så mange tilbakemeldinger om at det ikke er relevant eller greit å debattere hijab i lys av Iran-demonstrasjonene, at vi ikke går videre med planleggingen fram mot kveldens «Debatten», skriver programleder Fredrik Solvang i et innlegg på Instagram.

Meld deg på på Facebook HER! NB: Det er begrenset med plasser og det vil trolig bli fullt. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Vi åpner dørene fra kl. 17.30. Debattstart 18.00.

Aldri vært viktigere

Subjekt tar ikke til takke med begrunnelsen.

Annonse

– I lys av demonstrasjonene i Iran har denne debatten aldri vært viktigere. Kvinner som kaster hijaben risikerer å bli kastet i fengsel, utsatt for tortur og i verste fall død. Jeg tror ikke man trenger en bedre begrunnelse for å arrangere en slik debatt, sier sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi.

– Derfor tar vi opp tråden der NRK ikke tør, og arrangerer derfor debatten selv.

I serien «Subjekt spør» stiller avisen de ubehagelige spørsmålene. Denne gangen: Hijab. Underkastelse eller frigjøring?

Få med deg debatten

Debatten finner sted på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, onsdag 26. oktober, fra klokken 17.30 til klokken 19.00.

I panelet:

· Berit S. Thorbjørnsrud. Førsteamanuensis i Midtøsten-studier på UiO og ekspert på hijabens historie.

· Dana Manouchehri. Generalsekretær i Likestilling, integrering og mangfold (LIM) og rådgiver i Fremskrittspartiet (FRP). Hun er kritisk til det religiøst forbundede hodeplagget.

· Sarah Gaulin. Politiker i Arbeiderpartiet, leder for Søndre Nordstrand arbeiderparti og leder i Likestilling, integrering og mangfold (LIM).

· Hanan Abdelrahman. Høgskolelektor ved Høgskolen i Innlandet, forfatter og samfunnsdebattant. Hun mener at praktiserende muslimer skal få lov til å bruke hijab.

Det blir også innlegg av:

· Mohammad Usman Rana. Leder i den muslimske tenketanken Wasila og spaltist i Morgenbladet.

· Linda Noor. Leder i Minotenk med master i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo. Hun er selv troende muslim.

· M. fl. Flere deltagere lanseres fortløpende i vårt Facebook-arrangement.

Debatten vil ledes av sjefredaktør i Subjekt, Danby Choi.

Meld deg på på Facebook HER!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar