Ingen dinosaurskjeletter kom til skade

Miljøaktivister limte seg fast til dinosaurutstilling i Berlin

– I motsetning til dinosauren ligger skjebnen i våre egne hender. Vil vi utryddes slik som dinosaurene, eller vil vi overleve, sa aktivistene. (Foto: Paul Zinken/dpa via AP.)
– I motsetning til dinosauren ligger skjebnen i våre egne hender. Vil vi utryddes slik som dinosaurene, eller vil vi overleve, sa aktivistene. (Foto: Paul Zinken/dpa via AP.)
To miljøaktivister limte seg fast til stengene som holder oppe skjelettet til en dinosaur på naturhistorisk museum i Berlin søndag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er To miljøaktivister limte seg fast til stengene som holder oppe skjelettet til en dinosaur på naturhistorisk museum i Berlin søndag.

Trenden blant klima- og miljøaktivister med å angripe kunstverk og museumsutstillinger fortsetter. Aktivistene i Berlin limte seg fast til utstillingen for å protestere mot den tyske regjeringen. De mener regjeringen har håndtert klimaendringene på en dårlig måte.

– I motsetning til dinosauren ligger skjebnen i våre egne hender. Vil vi utryddes slik som dinosaurene, eller vil vi overleve, sa aktivistene.

Museet har ikke kommentert hendelsen.

Aktivistene tilhører gruppen Last Generation. Samme organisasjon sto også bak aksjonen på Museum Barberini hvor klimaaktivister smurte potetmos på et Monet-maleri sist helg.

Annonse

Tre klimaaktivister ble denne uken pågrepet i Nederland etter at de aksjonerte mot maleriet «Pike med perleøredobb» av den flamske maleren Johannes Vermeer.

Og for to uker siden kastet klimaaktivister tomatsuppe på den nederlandske kunstneren Vincent van Goghs maleri «Solsikker» på et museum i London.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar