– Ble litt månebedotten

Eduardo «Doddo» Andersen blir Bergens nye kulturbyråd

– Er det noe Bergen trenger nå, er det en mann som Doddo, sier byrådsleder Rune Bakervik til Bergens Tidende (BT). (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
– Er det noe Bergen trenger nå, er det en mann som Doddo, sier byrådsleder Rune Bakervik til Bergens Tidende (BT). (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Da det nye byrådet ble presentert i Bergen torsdag, ble det klart at visesangeren og Brann-supporteren Doddo ble det siste innslaget i byrådet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Da det nye byrådet ble presentert i Bergen torsdag, ble det klart at visesangeren og Brann-supporteren Doddo ble det siste innslaget i byrådet.

– Jeg ble litt månebedotten da Rune Bakervik ringte meg for noen dager siden og antydet dette her. Jeg har alltid vært politisk engasjert, men ikke politisk aktiv. Så jeg fikk et lite sjokk, sier Bergens ferske kulturbyråd Eduardo Andersen til Bergensavisen (BA).

– Er det noe Bergen trenger nå, er det en mann som Doddo, sier byrådsleder Rune Bakervik til Bergens Tidende (BT).

Han påpeker at Andersen har flere tiårs erfaring fra kulturlivet og har jobbet med bosetting og ivaretaking av mindreårige asylsøkere.

Dermed er Doddo ferdig i BTs podkast «Ballspark», opplyser sportsleder Øystein Vik i BT.

Annonse

– Han kan ikke ha de to rollene på én gang. Sånn må det være. Doddo har vært et unikum for «Ballspark» med sitt humør, engasjement og sin kunnskap. Det blir ikke lett å erstatte ham, sier Vik.

Det nye byrådet består ellers av Per Arne Larsen (V) som finansbyråd, Line Berggren Jakobsen (Ap) som byråd for barnevern og sosiale tjenester, Ingrid Nergård Fjeldstad (V) for klima, miljø og byutvikling, Linn Katrin Pilskog (Ap) for barnehage, skole og idrett og Ruth Grung (Ap) for helse og omsorg.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar