– Diskusjonen må få gå

SV-topper tause om partilederambisjoner

– Det er for tidlig å begynne å snakke om det. Dette er prosesser som skal skje innad i partiet, og kommunikasjonen for min del kommer til å gå gjennom valgkomiteen, sier Torgeir Knag Fylkesnes til NRK. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Det er for tidlig å begynne å snakke om det. Dette er prosesser som skal skje innad i partiet, og kommunikasjonen for min del kommer til å gå gjennom valgkomiteen, sier Torgeir Knag Fylkesnes til NRK. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
SVs nestledere Kirsti Bergstø og Torgeir Knag Fylkesnes vil ikke si om de er kandidater til partiledervervet. Det gjør heller ikke Kari Elisabeth Kaski.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er SVs nestledere Kirsti Bergstø og Torgeir Knag Fylkesnes vil ikke si om de er kandidater til partiledervervet. Det gjør heller ikke Kari Elisabeth Kaski.

– Det er for tidlig å begynne å snakke om det. Dette er prosesser som skal skje innad i partiet, og kommunikasjonen for min del kommer til å gå gjennom valgkomiteen, sier Fylkesnes til NRK.

– Jeg tenker den debatten må få begynne i partiet. Diskusjonen må få gå, sier Bergstø til TV 2 , men tilføyer at hun syns det er hyggelig å bli pekt på.

Flere i partiet sier alt nå at de håper Kari Elisabeth Kaski vil stille. Hun har for tiden foreldrepermisjon fra vervet som finanspolitisk talsperson og svarer at hun ikke har noen kommentar nå til spørsmålet om hun er aktuell.

– Hun er et av partiets sterkeste kort, sier leder Sunniva Holmås Eidsvoll i Oslo SV til Dagsavisen.

Annonse

Kaski representerer Oslo på Stortinget, men kommer fra Finnmark. Også fylkesleder Anne Lise Fredlund i Innlandet peker på Kaski, få timer etter at Audun Lysbakken ga beskjed om at han vil tre tilbake.

Bergstø får på sin side støtte fra Heidi Larsen, som er nestleder i fylkesstyret i Viken. Bergstø representerer Akershus i Viken på Stortinget, men har tidligere representert Finnmark.

Fylkesleder Bjarne Rohde i Troms, som Torgeir Knag Fylkesnes representerer, vil ikke kommentere lederkampen, ifølge Dagsavisen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar