– Erkjenner ikke straffskyld

Skeiv aktivist siktet for falsk forklaring etter Oslo-skytingen

— Opplysningene i avhørene sammenholdes med andre vitneforklaringer, videoovervåking og andre bevis. Det er denne prosessen som har dannet et grunnlag for å starte etterforskning mot personen, sier politiadvokat Ingvild Myrold. (Kollasj: Subjekt.)
— Opplysningene i avhørene sammenholdes med andre vitneforklaringer, videoovervåking og andre bevis. Det er denne prosessen som har dannet et grunnlag for å starte etterforskning mot personen, sier politiadvokat Ingvild Myrold. (Kollasj: Subjekt.)
Kvinnen som har fortalt at hun ble skutt under angrepet i Oslo sentrum 25. juni, er siktet for falsk forklaring av politiet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En kvinne som har fortalt at hun ble skutt under angrepet i Oslo sentrum 25. juni, er siktet for falsk forklaring av politiet.

Kvinnen ble omtalt i en rekke mediesaker om skytingen mot utestedene London Pub og Per på hjørnet 25. juni i år. Kvinnen har sagt at hun var utenfor London Pub da både hun og en kamerat ble skutt, og at de to kom seg i sikkerhet sammen.

Les også: Skeiv aktivist skal ha løyet om å bli skutt i Oslo-terroren

Flere medier har trukket og beklaget saker der hun fortalte om sine påståtte opplevelser.

Politiet bekrefter at de har siktet en person for falsk forklaring i forbindelse med skytesaken. I en pressemelding opplyser politiet at de gjennomgår forklaringene til samtlige personer som oppholdt seg i området da skytingen fant sted.

Annonse

– Opplysningene i avhørene sammenholdes med andre vitneforklaringer, videoovervåking og andre bevis. Det er denne prosessen som har dannet et grunnlag for å starte etterforskning mot personen, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

Kvinnen har ikke hatt status som fornærmet i saken.

– Hun erkjenner ikke straffskyld og vil utdype hvorfor i avhør, sier kvinnens forsvarer Petar Sekulic til NRK.

Zaniar Matapour (43) og tre andre er siktet for skytingen, der to menn ble drept og ytterligere 21 personer skadd. Politiet etterforsker skytingen som en terrorhandling.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar