Holdt konserter frem til sin død

Kjent gitarist og Game of Thrones-skuespiller er død

I 2011–2012 var Johnson med i HBO-suksessen Game of Thrones. Han spilte den stumme bøddelen Ser Ilyn Payne. Johnson trakk seg fra serien da han fikk kreftdiagnosen. (Foto: Skjermdump.)
I 2011–2012 var Johnson med i HBO-suksessen Game of Thrones. Han spilte den stumme bøddelen Ser Ilyn Payne. Johnson trakk seg fra serien da han fikk kreftdiagnosen. (Foto: Skjermdump.)
Den britiske gitaristen Wilko Johnson er død, 75 år gammel. Han er også kjent som bøddelen Ilyn Payne i TV-serien Game of Thrones.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Den britiske gitaristen Wilko Johnson er død, 75 år gammel. Han er også kjent som bøddelen Ilyn Payne i TV-serien Game of Thrones.

– Dette er en kunngjøring vi ikke ønsket å gjøre, og vi gjør dette med et svært tungt hjerte. Wilko Johnson er død. Han døde i sitt hjem mandag 21. november, heter det i et innlegg på Johnsons Twitter-profil.

BBC har fått bekreftet opplysningen fra representanter for Johnson.

Johnson var medlem av pubrock/rhythm and blues-bandet Dr. Feelgood på 1970-tallet og var kjent for sin særegne og karismatiske spillestil.

Foruten karrieren i Dr. Feelgood spilte Johnson sammen med artist Ian Dury og har en karriere som soloartist som spenner over fire tiår.

Annonse

Johnson holdt konserter til det siste. Senest i forrige måned holdt han konsert ved Shepherd’s Bush Empire i London.

Dødsårsaken er ikke kjent. Johnson ble for ti år siden diagnostisert med kreft, men ble erklært kreftfri i 2014.

I 2011–2012 var Johnson med i HBO-suksessen Game of Thrones. Han spilte den stumme bøddelen Ser Ilyn Payne. Johnson trakk seg fra serien da han fikk kreftdiagnosen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tør å avdekke ukulturene, og gir deg de ekte kulturnyhetene. Avisen leverer modig og nyskapende kulturjournalistikk.


Shabana Rehman
Multikunstner
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar