Samler både republikanere og demokrater

Taylor Swift-kaos utløser senatshøring i USA

(Foto: Big Machine Records.)
(Foto: Big Machine Records.)
Kaos og sammenbrudd i billettsalget til Taylor Swifts nye turné har utløst en høring i Senatet i USA om mangel på konkurranse innen nettsalg av billetter.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kaos og sammenbrudd i billettsalget til Taylor Swifts nye turné har utløst en høring i Senatet i USA om mangel på konkurranse innen nettsalg av billetter.

Flere tusen Swift-fans ble sittende skuffet – og billettløse – tilbake da Ticketmasters systemer brøt sammen sist torsdag. Problemet oppsto allerede under forhåndssalget, der millioner av fans forsøkte å sikre seg billetter til den kommende Eras-turneen.

Etter planen skulle det åpne salget starte neste dag, men Ticketmaster endte med å avlyse salget og viste til «utilstrekkelig billettlager» og «ekstraordinært høy etterspørsel».

– Fungerer ikke

Den demokratiske senatoren Amy Klobuchar sier kaoset gjør det veldig klart at det billettmarkedet ikke fungerer godt nok. Nå planlegger hun og hennes republikanske kollega Mike Lee høring i Senatets komité for konkurranse og forbrukersaker.

– I forrige uke ble problemene i billettmarkedet smertelig klare da Ticketmaster sviktet hundretusener av fans som håpet å kjøpe konsertbilletter. De høye gebyrene, nettproblemene og kanselleringene kundene opplevde, viser hvordan Ticketmasters dominerende markedsposisjon gjør at selskapet ikke er under press for å drive kontinuerlig innovasjon og forbedring, sier Klobuchar.

Annonse

– Derfor vil vi holde en høring for å se hvordan kunder og artister rammes av manglende konkurranse, sier hun.

– Forbannet

Taylor Swift har selv gitt uttrykk for frustrasjon og sinne over at hennes fans brukte timevis på å forsøke å skaffe seg billetter. Hun sier Ticketmaster flere ganger hadde forsikret henne om at de kunne takle pågangen.

– Det er fantastisk at 2,4 millioner mennesker fikk billetter, men jeg blir forbannet når mange forteller at de føler det som om de hadde overlevd flere bjørneangrep på veien, sier hun på Instagram.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar