Ny lov gjelder hele befolkningen

Russlands godkjenner lov mot «LHBTQ-propaganda»

Overhusets godkjenning skjer kun seks dager etter at en enstemmig russisk duma, som er underhuset i nasjonalforsamlingen, vedtok loven. (Foto: Wikimedia Commons.)
Overhusets godkjenning skjer kun seks dager etter at en enstemmig russisk duma, som er underhuset i nasjonalforsamlingen, vedtok loven. (Foto: Wikimedia Commons.)
Russlands overhus har godkjent forbudet mot det som omtales som «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle forhold», uka etter at det ble vedtatt i Dumaen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Russlands overhus har godkjent forbudet mot det som omtales som «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle forhold», uka etter at det ble vedtatt i Dumaen.

Overhusets godkjenning skjer kun seks dager etter at en enstemmig russisk duma, som er underhuset i nasjonalforsamlingen, vedtok loven. Nå gjenstår kun en endelig godkjenning fra president Vladimir Putin, noe som anses som en ren formalitet.

Det nye lovforslaget gjør det forbudt å fremme «propaganda om ikke-tradisjonelle verdier» overfor voksne i media, på internett, i reklame, litteraturen og på kino. Det blir dessuten forbudt å «benekte familieverdier og såkalt propaganda som kan få mindreårige til å ønske å skifte kjønn.

Straffen for å bryte loven er bøter på opptil 67.000 kroner, og utlendinger kan bli utvist.

En lov fra 2013 forbyr allerede slik såkalt propaganda om homofili rettet mot mindreårige i Russland.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar