Sikter på frivillige løsninger

NRK-avdeling må kutte opptil 17 stillinger

– Målet vårt er at ingen blir sagt opp, men at vi kan komme med frivillige løsninger, sier klubbleder Annette Hobson i avdelingen Dokumentar og samfunn til Journalisten. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
– Målet vårt er at ingen blir sagt opp, men at vi kan komme med frivillige løsninger, sier klubbleder Annette Hobson i avdelingen Dokumentar og samfunn til Journalisten. (Foto: Gorm Kallestad/NTB.)
300 millioner mindre til NRK i 2023 gjør at flere avdelinger må stramme inn. Avdelingen Dokumentar og samfunn må kutte opptil 17 stillinger.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er 300 millioner mindre til NRK i 2023 gjør at flere avdelinger må stramme inn. Avdelingen Dokumentar og samfunn må kutte opptil 17 stillinger.

Avdelingens budsjett reduseres med 15,5 millioner kroner.

– Målet vårt er at ingen blir sagt opp, men at vi kan komme med frivillige løsninger, sier klubbleder Annette Hobson i avdelingen Dokumentar og samfunn til Journalisten.

Kulturavdelingen får et budsjettkutt på 10,6 millioner for 2023.

– I all hovedsak blir det en justering i musikktilbudet til NRK Kultur, sier klubbleder Jakob Arvola i NRK Kultur.

Annonse

Mellom fem til åtte stillinger vil rammes, anslår han.

NRK Underholdning får et budsjettkutt på 15,4 millioner. De har foreløpig ikke planer om nedbemanning, ifølge fungerende redaktør Christina Rezk Resar.

Sportsavdelingens budsjett kuttes med 18 millioner, ifølge Journalisten. Onsdag ble det kjent at Sportsrevyen legges ned etter over 60 år.

– Men i det store og hele blir de ansatte skjermet, sier klubbleder i NRK Sport, Susann Micaelsen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi at jeg som borger vil følge debattene rundt kulturfeltet, fra ytringsfrihet til støtteordninger. Som privatperson vil oppleve, se og høre om kultur, og vite hva som skjer.


Torbjørn Røe Isaksen
Tidl. Arbeidsminister (H)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar