– Vemodig

NRK trekker seg fra VG-lista

– Å trekke oss fra VG-lista er vemodig, men riktig strategisk, slik vi ser det. Vi har måttet veie ulike hensyn mot hverandre, selvsagt krevende, sier NRK P3-sjef Camilla Bjørn til Medier24. (Foto: Audun Braastad/NTB.)
– Å trekke oss fra VG-lista er vemodig, men riktig strategisk, slik vi ser det. Vi har måttet veie ulike hensyn mot hverandre, selvsagt krevende, sier NRK P3-sjef Camilla Bjørn til Medier24. (Foto: Audun Braastad/NTB.)
NRK trekker seg fra det redaksjonelle samarbeidet med VG om VG-lista som har pågått i vel over 20 år, ifølge Medier24.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er NRK trekker seg fra det redaksjonelle samarbeidet med VG om VG-lista som har pågått i vel over 20 år, ifølge Medier24.

– Å trekke oss fra VG-lista er vemodig, men riktig strategisk, slik vi ser det. Vi har måttet veie ulike hensyn mot hverandre, selvsagt krevende, sier NRK P3-sjef Camilla Bjørn til Medier24.

VG-lista er et enkeltarrangement som publikum først og fremst ser direkte på lineær-TV eller hører på radio.

– Spesielt de som velger å se TV lineært, blir eldre og eldre, og stadig færre, noe vi ikke kan se bort fra i vurderingen når vi prioriterer for de absolutt yngste målgruppene, forklarer Bjørn.

Bjørn forklarer at de har forsøkt å hente inn igjen de som forsvinner fra prosjektet lineært, men påpeker at det kun har klart å vokse med noen få prosenter i NRK TV, til tross for bred eksponering og større satsing på nett de senere årene.

Annonse

– Vi valgte derfor å prioritere serier og programmer som treffer yngre målgrupper bedre og over lengre perioder, foran VG-lista, sier hun.

Da statsbudsjettet ble presentert tidligere i høst, ble det klart at NRK vil mangle over 300 millioner kroner. Bjørn forteller at innsparingen i P3 er på rundt 10 millioner, og at de kommer i mål uten å gå i nedbemanning.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar