– Svært glade

Trine Skei Grande blir ny styreleder for Oslo museum

– Vi er svært glade for at Grande har sagt ja til å lede styret etter Bernt Bull, sier Astri M. Lund, leder i Samarbeidskollegiet for Oslo museum. (Foto: Danby Choi.)
– Vi er svært glade for at Grande har sagt ja til å lede styret etter Bernt Bull, sier Astri M. Lund, leder i Samarbeidskollegiet for Oslo museum. (Foto: Danby Choi.)
Tidligere Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande er valgt til ny styreleder for Oslo museum.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Tidligere Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande er valgt til ny styreleder for Oslo museum.

Grande tiltrer som styreleder ved nyttår.

– Vi er svært glade for at Grande har sagt ja til å lede styret etter Bernt Bull, sier Astri M. Lund, leder i Samarbeidskollegiet for Oslo museum.

– Grande har både et sterkt engasjement for og kunnskap om dagens Oslo og Oslos historie, hun har styreledererfaring fra mange ulike sektorer og en unik politisk erfaring som vil være uvurderlig for Oslo museum i årene som kommer, sier Lund videre.

Trine Skei Grande var Venstre-leder fra 2010 til 2020. Hun var kultur- og inkluderingsminister fra januar 2018 til januar 2020.

Annonse

Grande tar over som styreleder på Oslo museum etter Bernt Bull, som har vært styreleder de siste ti årene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar