– Bildet er tatt hånd om og er i god stand

Åtte pågrepet for tyveri av Banksy-bilde i Ukraina

Bildet Banksy laget på en husvegg i Kyiv-forstaden viser en person i nattdrakt og med gassmaske som holder et brannslukkingsapparat ved siden av et forkullet vindu. Det ble fjernet fredag. Bildet viser veggen før og etter. (Kollasj: Telegram.)
Bildet Banksy laget på en husvegg i Kyiv-forstaden viser en person i nattdrakt og med gassmaske som holder et brannslukkingsapparat ved siden av et forkullet vindu. Det ble fjernet fredag. Bildet viser veggen før og etter. (Kollasj: Telegram.)
Åtte personer er pågrepet i Ukraina, mistenkt for å ha forsøkt å stjele et Banksy-bilde på en husvegg i Hostomel utenfor Kyiv.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Åtte personer er pågrepet i Ukraina, mistenkt for å ha forsøkt å stjele et Banksy-bilde på en husvegg i Hostomel utenfor Kyiv.

Den myteomspunne britiske gatekunstneren har nylig vært i Ukraina og har etterlatt seg stensilmalerier flere steder. Tidligere har Banksys kunst blitt solgt for opp mot 200 millioner kroner. Kunstnerens egentlige identitet er ukjent.

Bildet Banksy laget på en husvegg i Kyiv-forstaden viser en person i nattdrakt og med gassmaske som holder et brannslukkingsapparat ved siden av et forkullet vindu. Det ble fjernet fredag.

– En gruppe personer forsøkte å stjele et veggmaleri av Banksy. De skar ut verket fra veggen på et hus som er ødelagt av russerne, skriver Kyivs guvernør Oleksij Kuleba i en melding på Telegram. Et bilde av et gapende hull i husveggen ligger vedlagt.

– Flere personer ble pågrepet på stedet, skriver han, og føyer til at bildet er tatt hånd om og er i god stand. Ifølge Kuleba holder politiet nå de andre Bansky-bildene i området under oppsikt.

Annonse

Ifølge Kyiv-politiet er åtte personer mistenkt, og en etterforskning er satt i gang.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar