Wenche Foss’ ærespris til Linn Skåber og Skeiv ungdom

– Årets vinner av Wenche Foss’ Ærespris er et multitalent av de helt sjeldne. For å vise bredden i vinnerens arbeid, vil juryen spesielt trekke fram den glimrende ungdomsboken «Til ungdommen», illustrert av Lisa Aisato, skriver juryen i sin begrunnelse for hvorfor Linn Skåber er prisvinner i år. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
– Årets vinner av Wenche Foss’ Ærespris er et multitalent av de helt sjeldne. For å vise bredden i vinnerens arbeid, vil juryen spesielt trekke fram den glimrende ungdomsboken «Til ungdommen», illustrert av Lisa Aisato, skriver juryen i sin begrunnelse for hvorfor Linn Skåber er prisvinner i år. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Skuespiller, komiker og forfatter Linn Skåber og organisasjonen Skeiv Ungdom får Wenche Foss’ Ærespris 2022.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Skuespiller, komiker og forfatter Linn Skåber og organisasjonen Skeiv Ungdom får Wenche Foss’ Ærespris 2022.

En rekke kjente personer var til stede for å hylle vinnerne da tildelingen fant sted i Rokokkosalen på Grand Hotel i Oslo onsdag.

Wenche Foss’ Ærespris skal ifølge statuttene gå til en person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan forbindes med hennes livsglede, formidlingsevne og engasjement – både på og utenfor den kunstneriske arenaen.

– Årets vinner av Wenche Foss’ Ærespris er et multitalent av de helt sjeldne. For å vise bredden i vinnerens arbeid, vil juryen spesielt trekke fram den glimrende ungdomsboken «Til ungdommen», illustrert av Lisa Aisato, skriver juryen i sin begrunnelse for hvorfor Linn Skåber er prisvinner i år.

Prispengene til den andre mottakeren, Skeiv Ungdom, er øremerket Ungdomstelefonen og de frivillige som jobber der. Skeiv ungdoms hjelpetelefon tilbyr alle unge å få noen å snakke eller chatte med om seksualitet, kjønn og identitet.

Annonse

– Wenche Foss selv ville ha vært uhyre stolt av den viktige jobben dere gjør. I dag farger vi Æresprisen i regnbuens farger og hyller Skeiv ungdom, sier juryen, som består av leder Ellen Horn, Foss’ sønn Fabian Stang og Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen.

Prisen er på 100.000 kroner og er siden starten i 2009 blitt delt mellom to mottakere hver gang.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar